The African Who Wanted To Fly

Keski-Afrikan Gabonissa Luc, 9-vuotias poika, näkee elämänsä ensimmäisen kerran Kung Fu -elokuvan. Elokuvan seurauksena Luc innostuu Kung Fusta ja siitä tulee hänen pakkomielteensä, unelmasa ja tavoitteensa. Hänen suuri kysymyksensä on: jos kiinalaiset voivat lentää, miksi me emme voisi? Usko siihen, että lentäminen on mahdollista, muodostui Luckin pakkomielteeksi, joka  vei hänet uuteen maailmaan, kulttuuriin ja perinteisiin.

Luc on asunut nyt Kiinassa 31 vuotta. Hän on näytellyt Kung Fu  -elokuvissa ja hionut kiinalaisten kamppailu- ja taistelulajien taitojaan ja perehtynyt niiden perinteisiin salaisuuksiin. Kuinka tästä pikkupojasta tuli ensimmäinen afrikkalainen, joka pääsi Shaolin-temppeliin 14-vuotiaana? Milloin unelmasta tulee totta?

Ohjaajan biografia

Gabonilainen ohjaaja ja käsikirjoittaja Samantha Biffot syntyi Pariisissa vuonna 1985. Hän varttui Aasiassa ja Afrikassa ja palasi Pariisiin elokuvaopintojen pariin. Työskenneltyään useissa pariisilaisissa tuotantoyhtiöissä, hän palasi Gaboniin vuonna 2010 aloittaakseen oman televisiosarjoihin, dokumentteihin ja elokuviin keskittyvän tuotantoyhtiönsä. Hän voitti panafrikkalaisen television ja elokuvan festivaalin (FESPACO) palkinnon parhaasta afrikkalaisesta televisiosarjasta vuonna 2013.