Talibés. Slave children in West Africa

 

”Talibét” ovat Länsi-afrikkalaisia, iältään 4–14 -vuotiaita lapsia, jotka heidän vanhempansa (monesti köyhät maanviljelijät) ovat antaneet koraanikoulun opettajille, jotka orjuuttavat heidät ja pakottavat kerjäämään kaduilla.

”Talibé” on arabian kielen sana opetuslapselle. Käytäntöä yritetään naamioida koulutukseksi, mutta se on todellisuudessa liiketoimintaa ja lasten jokapäiväistä hyväksikäyttöä Senegalissa. Sen minkä pitäisi olla koulu, on usein paikka kidutukselle. Nämä koraaniset koulut, daraat, ovat hauraita rakennuksia, joiden sisällä tapahtuu julmuuksia. ”oppilaat” joutuvat kerjäämään yli 8 tuntia päivässä kadulla rahaa kerätäkseen. Loppuaika kuluu koraania opiskellessa sillä välin kun marabout, heidän opettajansa, keräävät oppilaiden päivän ansiot.

Ohjaajan biografia

Marc Vila Serra on katalaani elokuvantekijä. Hän syntyi Olotissa (Gironassa) 1980. Hän valmistui Katalonian avoimesta yliopistosta (UOC) ja opiskeli ERAM -multimedia- ja audiovisuaalikoulussa Gironassa. Marc toimii useiden medioiden –dokumenttien, lyhytelokuvien ja videoiden saralla. Hän työskentelee myös Bombers de la Generalitat (katalonialaiset palomiehet) audiovisuaalisella osastolla.