NOMFUNDO

 

Piinattu ja impulsiivinen nuori nainen odottaa ensimmäistä lastaan. Kun Nomfundo tulee kahden rakkaimpansa ihmisen pettämäksi, hän tekee yllättävän päätöksen joka vapauttaa hänet traagisesta tapahtumaketjusta. Hän pakenee tekonsa odottamattomia seurauksia ja kohtaa jotakin yliluonnollista –tapahtuma joka muuttaa hänen elämänsä suuntaa ikuisesti.

Ohjaajan biografia

Palkintoja voittanut käsikirjoittaja ja ohjaaja Sihle Hlophe on ollut paikallisessa TV:ssä ja elokuva-alalla kymmenen vuoden ajan. Hänellä on maisteritutkinto viestinnän opinnoista, sekä jatko-opintodiplomi markkinoinnissa sekä kandidaatintutkinto draamataiteessa. Hän työskentelee parhaillaan Hot Docs Blue Ice Docs Groupsin apurahalla ja hänelle on myönnetty myös Kapkaupungin Institute For Creative Arts -laitoksen kansallinen apuraha. Hlophe on perustanut Passion Seed Communications -elokuva- ja tv-tuotantoyhtiön joka on tehnyt ohjelmia organisaatioille, kuten SABC, the Mindset Channel DSTV:ssä, SABMiller ja Foundation For Human Rights. Hlophe on 12-minuuttisen SiSwati-elokuva Nomfundon ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hlophe kirjoitti ja ohjasi ”As I am”-elokuvan, joka oli yksi ensimmäisiä laadukkaita SiSwati-elokuvia. Elokuvaa on esitetty arvovaltaisilla festivaaleilla, kuten Pan-afrikkalaisilla elokuvafestivaaleilla USA:ssa, Fribourgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Sveitsissä, Sansibarin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Tansaniassa sekä Durbanin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Etelä-Afrikassa. ”As I am” voitti parhaan SiSwati -elokuvan palkinnon Mpumalangan urheilun ja taiteen gaalassa vuonna 2015. Hänen kokeellinen dokumenttielokuvansa ”The Aftermath” esitettiin Mzansi-naisten elokuvafestivaaleilla (RSA) ja ”African Women Narratives on Xenophobia” -aloitteen ohessa.

Hlophe on työskennellyt käsikirjoittajana suosituissa tv-ohjelmissa, kuten Scandal, Broken Vows, Dreamworld, Mutual Friends ja Vuka Mawulele. Hän on työskennellyt käsikirjoittajana, sisällönohjaajana, vastaavana tuottajana ja tuotannon jälkeisenä ohjaajana useissa tuotantoyhtiöissä. Hlophe on työskennellyt ohjaajana ja kirjoittavana opettajana AFDA:ssa. Hänen töitään on näytetty seuraavilla kanavilla: SABC, DSTV, eTV ja suomalainen YLE. Hänen saavutuksiinsa kuuluu NFVF-lyhytelokuvakilpailun voittaminen vuonna 2012 ja vaihto-opiskelu Suomessa Witwatersrandin yliopiston viimeisenä opiskeluvuotena. Ainutlaatuisen osaamisensa ja luonnollisen tarinankerronnan lahjakkuutensa avulla Hlophe haluaa jättää lähtemättömän jäljen Etelä-Afrikan tv- ja elokuvateollisuuteen.