Life

Elämällä on alku- ja päätepisteeensä.

30 Marokkoon palaavaa marokkolaista maahanmuuttajaa ovat pakotettuja yhteiseloon bussissa. Kuinka nämä erilaiset maailmankatsomukset omaavat ja kulttuurisesti sekava seurue selviää matkasta? Ääriajattelijoista, prostituoituun, vallankumoukselliseen marxistiin ja muusikkoon – näistä kokemuksista rakentuu tapahtumien laboratorio. Matkalla Pohjois-Marokosta kohti maan eteläosaa, tämä elokuva imaisee katsojan mukaan matkan estetiikkaan ja järjesttömyyteen – ja vie matkalle elämään.

Ohjaajan biografia

Raouf SEBBAHI syntyi vuonna 1983 toimittajaperheeseen. Hän otti ensiaskeleensa radion maailmaan jo varhain. Hän toimi Marokon nuorimpana radiojuontaja seitsemänvuotiaana lasten juontamassa lähetyksessä. Kokemus kasvamisesta sokean isän kanssa lienee vaikuttanut osaltaan Raoufin kiinnostuksen suuntautumisen kuvallisuuteen ja kuvien semiotiikkaan. Luonnollisesti hän aloitti maan ensimmäisen elokuvakoulun ensimmäisellä vuosikurssilla suoritettuaan ennen sitä kandidaatin tutkinnon nykykirjallisuudesta vuonna 2000. 

Kolme vuotta myöhemmin hän saattoi audiovisuaalisen tuotannon tutkintonsa loppuun. Hän ohjasi alle 20-vuotiaana myös kaksi lyhytelokuvaa (mm. My city that I’ve never seen),  jotka palkittiin useilla festivaaleilla. 

Tämän jälkeen Raouf siirtyi Marokon television palvelukseen. Siellä hän toimi ohjaajana ja TV-ohjelmien suunnittelijana useiden televisiogenreiden saralla aina dokumenteista fiktioon.

Samanaikaisesti hän suoritti maisterintutkinnon dramaturgian ja elokuvan saralta Kairossa. Keskittyminen sarjoihin, sarjafilmeihin ja televisioelokuviin nosti Raoufin yhdeksi maan kiitellyimmistä ohjaajista alle 30-vuotiaana.  

Mutta hänen ensimmäinen rakkautensa, elokuva, ei koskaan jäänyt kauas taakse. Hän ohjasi viisi lyhytelokuvaa ja ensimmäisen kokopitkän elokuvansa (Lferdi) vuonna 2013. 

Vuonna 2014, Raouf Sebbahille myönnettiin 340 000 euron apurahan elokuvan « Hayat » tekemiseen. Unelma on vasta alussa…