Enkopa

 

Tämä tositarinaan perustuva elokuva kertoo nuoresta etiopialaisesta naisesta, joka haluaa matkustaa Sudanin läpi Kanadaan paremman elämän toivossa. Enkopa kuvaa hänen pyrkimyksiään selviytyä ihmiskauppiaiden brutaalista ja epäinhimillisestä kohtelusta. Ihmiskauppiaat käyttävät häntä seksuaalisesti hyväkseen ja vaativat häneltä jatkuvasti lisää rahaa. Kotipuolessa perheellä on suuria odotuksia, mikä lisää painetta. Naisen toive päästä Kanadaan muuttuu hiljalleen epätodennäköiseksi, kun hän kohtaa vastoinkäymisiä Sudanissa. Epätoivo pakottaa hänet työskentelemään Sudanissa, ja uusi matka tuo mukanaan myös ystäviä. Ei ole kuitenkaan helppoa taistella poliisien stereotypioita vastaan –niiden mukaan ”kaikki etiopialaiset naiset ovat huoria”. Kaikkien vaikeuksien keskeltäkin voi löytää rakkautta, mutta se voi tuoda mukanaan myös ongelmia, ja hänen valintansa on joko pysyä laittomalla polulla tai lunastaa takaisin identiteettinsä ja arvokkuutensa.

Ohjaajan biografia

Abraham Demissie (synt. 27.5.1987) on etiopialainen elokuvaohjaaja sekä valokuvaaja/ohjaaja joka tunnetaan erityisesti etiopialaisista elokuvistaan. Hän on myös kuvannut useita TV-ohjelmia ja mainoksia Etiopian suurimmille kanaville. Demissie oli ehdolla parhaan elokuvan palkinnon saajaksi Etiopian elokuvafestivaaleilla.


Director Biography

Abraham Demissie (born 27-May-1987 ), is an Ethiopian film director and director of photography who is predominantly recognized for shooting many Ethiopian cinema movies. He is also known for shooting many TV shows and advertisement on Ethiopian major TV stations. He was nominated for best cinematographer at the Ethiopian international film festival.