Dem Dem!

Matar, senegalilainen kalastaja kohtaa N’Ziboun, hullun mutta viisaan miehen joka mittailee pilviä. N’Zibou kyseenalaistaa Matarin tavoitteen löytää itselleen uuden identiteetin. Matar löytää belgialaisen passin rannalta Dakarista, jonka jälkeen hän katoaa. Elokuva tarkastelee muuttoliikkeen sekä identiteetin teemoja runollisella tavalla. Tämä taiteellinen hybridi on saanut vaikutteita belgialaisen Magritten surrealismista sekä senegalilaisen wolofin kielen magiikan ilmaisusta.

”Dem Dem” tarkoittaa ”lähtemistä” wolofin kielellä. Senegalissa moni nuori mies päättää lähteä Eurooppaan kertomatta siitä perheelleen.

Ohjaajien biografia

Pape Bouname Lopy, Marc Recchia ja Christophe Rolin tapaavat ensimmäistä kertaa Dakarissa elokuvantekijöiden kollektiivisessa kirjoitusprojektissa Cine Banlieue Dakarissa. DEM DEM! on heidän yhteinen lyhytelokuvatuotoksensa.

Pape Bouname Lopy on ohjannut myös ”The Weapon” -elokuvan, joka esitettiin FESPACO 2013 -tapahtumassa. Marc Recchia ja Christophe Rolin ovat tehneet paljon elokuvia yhteistyönä ja pienellä budjetilla. Aiemmin he ovat tehneet yhdessä ”Sleepless Djigit”-dokumenttielokuvan, joka kuvattiin Kirgisiassa.